Eerste aandeelhouders BioEggie zijn binnen

Ketenplan BioEggie voor het biologische ei startte enkele weken geleden. De eerste aandeelhouders zijn al binnen. Naast pluimveehouders en leveranciers heeft de biologische retailer Udea, eigenaar van franchiseketen Ekoplaza, zich aangesloten. Komend voorjaar kan de promotie van BioEggie beginnen.
BioEggie op ieder ei

Eerste+aandeelhouders+BioEggie+zijn+binnen
© Biologische Pluimveehouders Vereniging (BPV)

Na anderhalf jaar voorbereiding is BioEggie op 24 november 2020 opgericht. BioEggie heeft als doel een groei van het marktaandeel biologische eieren naar 20 procent in 2025. En verder dat twee derde van de biologische eieren die Nederland produceert ook in Nederland wordt geconsumeerd.

Een evenwichtigere verdeling van de opbrengsten in de keten moet het leiden tot een stijging van de opbrengstprijs van 1,5 cent voor de pluimveehouder. Daarbij komt er een innovatieagenda om het dierenwelzijn en ook het welzijn van mens en planeet op een hoger plan te brengen.

'Om dit alles te bereiken, is een gerichte promotie van het biologische ei nodig', zegt pluimveehouder en voorzitter van BioEggie Willem van Mourik. 'Het biologische ei moet daartoe herkenbaarder worden. Het BioEggie-logo op ieder biologisch ei van de aandeelhouders in onze keten gaat daarbij helpen.'

De eerste aandelen in BioEggie zijn inmiddels gekocht. Van Mourik: 'De verwachting is dat we eind dit jaar voldoende aandeelhouders hebben om echt van start te gaan. Dan beginnen we dit voorjaar eerst met de promotie en dan liggen voor Pasen de eieren met het BioEggie-logo in het schap.'


Waardecreatie

BioEggie is een coöperatieve bv, waarin biologische pluimveehouders, leveranciers, pakstations en retail aandelen kunnen kopen. Alle aandeelhouders profiteren van de waardecreatie. Gezamenlijk zijn zij eigenaar van de bv. Daarbij is het aantal aandelen per partij beperkt tot tien, zodat geen van de partijen overwicht kan krijgen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer