Merk+BioEggie+moet+verkoop+biologische+eieren+impuls+geven
Nieuws
© Biologische Pluimveehouders Vereniging (BPV)

Merk BioEggie moet verkoop biologische eieren impuls geven

De Biologische Pluimveehouders Vereniging (BPV) lanceert een nieuw merk. Met het label BioEggie wil de organisatie het biologische ei meer herkenbaarheid geven en biologische legpluimveehouders laten profiteren.

De introductie van het categoriemerk is onderdeel van het sectorplan van de sector. Het doel is om in vijf jaar tijd het aandeel biologische eieren te verdubbelen van 10 naar 20 procent marktaandeel. Het merk BioEggie kan daar volgens de initiatiefnemers een belangrijke rol bij spelen.

BioEggie zal als print op de eieren komen. Biologische pluimveehouders dragen daar een royalty voor af. Deze opbrengst van de royalty's worden geïnvesteerd in promotiecampagnes die de consument met de voordelen van het biologisch ei kennis laten maken.


Stijgende verkoop

Biologische pluimveehouders zullen daar volgens woordvoerder Willem van Veenendaal de vruchten van plukken als de verkoop van biologische eieren stijgt. 'Als er meer vraag is, zullen ze een betere prijs krijgen voor het product. Hierdoor kan de sector de doelstellingen om de biologische pluimveesector verder te ontwikkelen op het gebied van dierenwelzijn, menselijk welzijn en planeetwelzijn realiseren.'

Het sectorplan, waarvan het merk onderdeel is, heeft naast het vergroten van het biologische marktaandeel nog een ander belangrijk doel. De BPV wil dat er een eerlijkere verdeling komt van de toegevoegde waarde in de keten. Het rendement van pluimveehouders staat volgens de organisatie onder druk.


Internationaal

Volgens de belangenorganisatie zijn de bekendheid en de voorkeur van de consument voor het biologische ei te laag. Meer dan 70 procent van de consumenten boven de achttien jaar weet niet wat de voordelen van biologisch zijn, blijkt uit marktonderzoek.

Het merk BioEggie is volgens Van Veenendaal internationaal te gebruiken. 'Het doel is om het merk vanaf januari 2021 echt te gaan gebruiken.'

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer