Friesland+inventariseert+animo+opkoopregeling+stikstof
Nieuws
© Dirk Hol

Friesland inventariseert animo opkoopregeling stikstof

Provincie Fryslân gaat de animo onder veehouders bij Natura 2000-gebieden inventariseren voor de opkoop van bedrijven. Het Rijk heeft hiervoor 350 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Aankoop is op basis van vrijwilligheid. Een belangrijke voorwaarde om deel te nemen is dat de veehouder niet ergens anders opnieuw begint. Het kenbaar maken van belangstelling kan door de aankoopcalculator in te vullen en de uitslag hiervan voor 17 januari te mailen naar de provincie.

Op basis van de belangstelling besluiten Gedeputeerde Staten eind januari of de provincie meedoet met de opkoopregeling van het Rijk. De provincie houdt op 16 en 17 december een webinar over de opkoopregeling.

Het Rijk stelt in 2021 nog een (vrijwillige) stoppersregeling beschikbaar: de landelijke beëindigingsregeling veehouderijen. Voor deze regeling kunnen melkvee-, varkens- en pluimveehouders zich te zijner tijd zelf opgeven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer