Snelle overstap met automatisch voersysteem

Binnen enkele dagen een automatisch voersysteem opzetten. Dat kan met het automatisch voersysteem Modulair Feed Kitchen. Een demontabel en mobiel systeem dat snel is te plaatsen.

Dit systeem werd vorige week vrijdag gedemonstreerd bij melkveehouder Arjan Elskamp in het Gelderse Klarenbeek. Deze machine gaat het land door om boeren te overtuigen. Bij Elskamp heeft de machine vier weken gedraaid. 'Deze machine bevalt me goed, maar verder ben ik nog niet', legt de melkveehouder vlak na deze dag uit.

Elskamp ziet als belangrijkste positieve punt dat de ondernemer niet aan het voeren hoeft te denken. Dat gaat vanzelf, tien keer per dag. 'Wel is het zaak om de voerkeuken schoon te houden. Ik was het niet meer gewend om met de kuilvoersnijder pakken binnen te rijden. Hierdoor knoeide dit een klein beetje. Omdat dit een mobiele opstelling is, moet er iets vaker voer worden gebracht dan bij een vaste opstelling. Voor ons is dit dagelijks werk, bij een vaste opstelling kan het voersysteem minimaal drie dagen vooruit.'


Voerhoogte

Een voordeel van dit systeem is dat het de voerhoogte in de gaten houdt. Dat maakt het goed te combineren met weidegang, merkt de melkveehouder: 'Als onze koeien buiten lopen, dan voert 'ie niet. Er zijn heel wat instellingen om op maat te kunnen voeren.'

Elskamp bleek niet de enige geïnteresseerde. 'Collega-melkveehouders hadden zich van tevoren ingeschreven. Zij waren eveneens belangstellend. Er waren veel gerichte vragen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  32° / 17°
  0 %
 • Zondag
  32° / 18°
  10 %
 • Maandag
  28° / 20°
  55 %
Meer weer