Ctgb+laat+twee+nieuwe+gewasbeschermingsmiddelen+toe
Nieuws
© Han Reindsen

Ctgb laat twee nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze week twee nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toegelaten: Surround WP Crop en SchimmelVrij.

Surround WP Crop is een insectenbestrijdingsmiddel met als werkzame stof aluminium silicate. Het middel is toegelaten tegen perenbladvlo in de teelt van peer. SchimmelVrij is een schimmelbestrijdingsmiddel met als werkzame stof zwavel. Het middel is door het Ctgb toegelaten in de buitenteelt van erwt, komkommer en wortel- en knolgewassen.

Het gewasbeschermingsmiddel Trianum-G heeft een uitbreiding gekregen. Het schimmelbestrijdingsmiddel is nu ook toegelaten met kleine toepassingen in de teelt van witlof (pennenteelt), eerstejaars plantuit, zilverui en picklers.


Takumi

Het schimmelbestrijdingsmiddel Takumi krijgt bij de toelating een wijziging. In plaats van twee keer per jaar mag het middel twee keer per teeltcyclus worden toegepast in zowel de bedekte teelt van komkommer (drie teeltcycli per jaar) als in de onbedekte teelt van courgette (twee teeltcycli per jaar).

Een vrij lange lijst met gewasbeschermingsmiddelen is ingetrokken: Bromotril 250 SC, Nagano, Zafrinax, Xinca, Emblem Flo, Palmas, Subliem, Montego, Moncereen Pro en Topsin M Ultra.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer