Ctgb laat twee nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze week twee nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toegelaten: Surround WP Crop en SchimmelVrij.

Ctgb+laat+twee+nieuwe+gewasbeschermingsmiddelen+toe
© Han Reindsen

Surround WP Crop is een insectenbestrijdingsmiddel met als werkzame stof aluminium silicate. Het middel is toegelaten tegen perenbladvlo in de teelt van peer. SchimmelVrij is een schimmelbestrijdingsmiddel met als werkzame stof zwavel. Het middel is door het Ctgb toegelaten in de buitenteelt van erwt, komkommer en wortel- en knolgewassen.

Het gewasbeschermingsmiddel Trianum-G heeft een uitbreiding gekregen. Het schimmelbestrijdingsmiddel is nu ook toegelaten met kleine toepassingen in de teelt van witlof (pennenteelt), eerstejaars plantuit, zilverui en picklers.


Takumi

Het schimmelbestrijdingsmiddel Takumi krijgt bij de toelating een wijziging. In plaats van twee keer per jaar mag het middel twee keer per teeltcyclus worden toegepast in zowel de bedekte teelt van komkommer (drie teeltcycli per jaar) als in de onbedekte teelt van courgette (twee teeltcycli per jaar).

Een vrij lange lijst met gewasbeschermingsmiddelen is ingetrokken: Bromotril 250 SC, Nagano, Zafrinax, Xinca, Emblem Flo, Palmas, Subliem, Montego, Moncereen Pro en Topsin M Ultra.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    20° / 12°
    60 %
Meer weer