Stimuland+vervult+loketfunctie+praktijknetwerken+akkerbouw
Nieuws
© Haijo Dodde

Stimuland vervult loketfunctie praktijknetwerken akkerbouw

Stichting Stimuland gaat de centrale loketfunctie vervullen voor de praktijknetwerken van de voormalige Stichting Veldleeuwerik. Stimuland is het eerste aanspreekpunt voor de ondernemersgroepen en zorgt voor de verbinding naar de lokale en regionale overheden.

Stichting Veldleeuwerik heeft haar activiteiten per 1 januari 2020 beëindigd. Deze stichting vervulde een bepalende rol op het gebied van duurzame akkerbouw. Stimuland vormt nu het aanspreekpunt voor ondernemersgroepen die door willen met hun activiteiten en fungeert als loket voor een eenmalige bijdrage van het ministerie van LNV.

Het ministerie van LNV heeft Matthé Elema als verkenner aangesteld om te onderzoeken hoe de inspanningen van Stichting Veldleeuwerik zo goed mogelijk voortgezet kunnen worden in de toekomst. De uitkomsten van deze verkenning zijn op 18 mei met de Tweede Kamer gedeeld. Uit deze verkenning kwam duidelijk naar voren dat het ondernemersnetwerk van Stichting Veldleeuwerik de meeste meerwaarde heeft.


Vitaal platteland

Stimuland gaat de centrale loketfunctie vervullen richting de bestaande praktijknetwerken. Directeur Ingrid Jansen van Stimuland: 'Wij zouden het een groot verlies vinden als de bestaande netwerken met akkerbouwers, die gemotiveerd zijn om te verduurzamen, zou ophouden te bestaan. Daarnaast past deze activiteit heel goed bij onze missie en visie; een vitaal platteland met een sterke agrarische sector. Daarbij staat in ons projectportfolio kennisontwikkeling en kennisdeling centraal.'

Daarnaast gaat Stimuland samen met de akkerbouwers uit het netwerk de huidige werkwijze moderniseren. Ook gaat Stimuland samen met BO Akkerbouw werken aan een nieuw praktijknetwerk als onderdeel van de kennisinfrastructuur, waarbij uiteraard de ervaringen van de ondernemersgroepen worden gebruikt.

Meer informatie over deze ondersteuning van de praktijknetwerken is op te vragen via info@stimuland.nl of 06 – 13 48 85 79.

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer