Danone+zet+mes+in+kosten+en+schrapt+banen
Nieuws
© Danone

Danone zet mes in kosten en schrapt banen

Het Franse levensmiddelenconcern Danone gaat flink in de kosten snijden en tot wel tweeduizend banen schrappen. Het bedrijf wil de winstgevendheid opkrikken die onder druk staat door de coronacrisis, bijvoorbeeld omdat er veel minder flesjes bronwater worden verkocht door de horeca nu mensen meer thuiszitten.

De maker van zuivel- en yoghurtproducten, babyvoeding en mineraalwater van onder meer Evian gaat vierhonderd tot vijfhonderd banen schrappen in Frankrijk, de rest komt elders te vervallen. Wereldwijd heeft Danone ongeveer 100.000 werknemers in dienst. Het is onduidelijk of ook in Nederland banen verloren gaan.


De jaarlijkse kosten moeten met 1 miljard euro worden verlaagd in 2023, door ingrepen bij administratieve uitgaven en goedkopere inkoop. Danone verwacht dat de maatregelen ongeveer 1,4 miljard euro gaan kosten. Daarnaast wordt de organisatiestructuur van het bedrijf anders ingericht, met veel grotere focus op geografische gebieden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 5°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
Meer weer