Ledenfinanciering FrieslandCampina moet op de schop

De vergrijzing van het ledenbestand, het grote volume aan ledenobligaties en de vrijwilligheid van het systeem zorgen ervoor dat zuivelconcern FrieslandCampina de ledenfinanciering noodgedwongen moet veranderen. Samen met de leden-melkveehouders gaat het bestuur van de coöperatie via online bijeenkomsten op zoek naar een toekomstbestendige vorm.

In de afgelopen zomermaanden zijn er tal van kleinschalige ledenbijeenkomsten geweest om de dilemma's rondom de ledenfinanciering te bespreken. Daaruit zijn enkele uitgangspunten voortgekomen die in de traditionele najaarssessies aan de leden worden voorgelegd.

De aftrap van de online serie is op woensdag 21 oktober om 20 uur. Tijdens deze live webcast gaan voorzitter Frans Keurentjes, vicevoorzitter Erwin Wunnekink en CEO Hein Schumacher de dialoog aan met leden om samen op zoek te gaan naar een toekomstbestendig systeem voor de ledenfinanciering.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
Meer weer