Vogelgriep in Noord-Duitsland

In Dagebüll bij de Duits/Deense grens en in Neuenkirchen op het schiereiland Rügen (Mecklenburg-Vorpommern) zijn dode havikachtigen gevonden met hoogpathogene vogelgriep van het type H5N5.

Vogelgriep+in+Noord%2DDuitsland
© Ger Loeffen

In de buurt van Dagebüll is ook een bedrijf besmet geraakt en geruimd. Daarbij gaat het om het type H5N8, een ander type dan bij de roofvogels. Het bedrijf, op het eiland Langeneß, had 68 kippen en is het eerste geval op een pluimveebedrijf dit najaar in Duitsland, meldt het Friedrich Loeffler Instituut. Van die kippen waren acht aan de ziekte overleden, de rest is geruimd.

Aan de westkust van Sleeswijk-Holstein zijn de afgelopen dagen zeshonderd dode wilde vogels gevonden. Dode vogels zijn ook in Hamburg aangetroffen. In Noord-Nederland worden eveneens tientallen dode vogels, waaronder meeuwen gevonden, onder meer op de Waddeneilanden. Deze vogels worden momenteel onderzocht. Het lijkt erop alsof besmette vogels gebruik maken van een trekvogelroute langs Noord-Duitsland en Noord-Nederland.


Ook in het Engelse Frodsham, aan de rivier de Mersey in de buurt van Liverpool, is op een vleeskuikenbedrijf een besmetting gevonden met H5N8. Van de 13.600 dieren waren er 230 besmet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer