Alternatieve+onkruidbestrijding+van+Nufarm+en+Crop%2Ezone
Nieuws
© Crop.Zone

Alternatieve onkruidbestrijding van Nufarm en Crop.zone

Het Australische bedrijf Nufarm is een samenwerking aangegaan met de Duitse start-up Crop.zone om een alternatieve onkruidbestrijding te ontwikkelen.

De bedrijven willen samen in 2021 een nieuwe techniek voor onkruidbestrijding in op de markt brengen gebaseerd op toepassing van een elektrische lading. Duitsland en de Benelux zien ze als belangrijke markten.

Nufarm is een Australisch gewasbeschermings- en speciaalzaadbedrijf. Het Duitse bedrijf Crop.zone werd in 2019 opgericht en heeft ervaring met onkruidbestrijding. Samen willen ze een nieuwe techniek lanceren.


Voorbehandeling

Bij de onkruidbestrijding is er in eerste instantie sprake van een voorbehandeling met een geleidende vloeistof. Daarna wordt er opeenvolgend een elektrische lading toegediend. Het is een alternatief voor chemische onkruidbestrijding en dus geschikt voor de biologische teelt.

Volgens Nufarm en Crop.zone komt de oplossing in 2021 voor het eerst beschikbaar voor boeren in Duitsland en de Benelux-landen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer