Protix+en+Agrifirm+mengen+insectenvet+in+kippenvoer
Nieuws
© Pixabay

Protix en Agrifirm mengen insectenvet in kippenvoer

Veevoercoöperatie Agrifirm en Protix, de marktleider van ingrediënten op basis van insecten, mengen insectenvet in kippenvoeders. Het vet met de naam LipidX wordt onder meer in pluimveediëten toegepast. Voordeel van insectenvet is de lage CO2-voetafdruk. Die is 50 tot 70 procent lager dan die van palmolie.

Daarnaast wordt het insectenvet geproduceerd met behulp van organische reststromen van de voedingssector, waardoor het volgens Agrifirm een goed voorbeeld is van een hoogwaardige circulaire grondstof. De veevoercoöperatie wil verschillende nieuwe formules met ingrediënten op basis van insecten lanceren.

'We zien een toename in de vraag naar circulaire oplossingen', zegt CEO Dick Hordijk van Agrifirm. 'We hebben besloten dat dit het moment is om in te stappen. De consumenten van de toekomst vragen ons om verder te gaan dan het voor de hand liggende en daarom moeten we gedurfde stappen zetten. Dat is de reden waarom we dit interessante nieuwe product zijn gaan mengen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
Meer weer