Meer plek voor kleine molens Midden- en Zuid-Drenthe

Gemeenten Hoogeveen en Midden-Drenthe gaan de bouw van kleine windmolens, tot een ashoogte van 15 meter, toestaan. Midden-Drenthe wil daarnaast ook kleinere zonneparken (tot 2,5 hectare) of plaatsing van zonnepanelen op de grond bij gebouwen faciliteren.

Meer+plek+voor+kleine+molens+Midden%2D+en+Zuid%2DDrenthe
© Huisman Media

Hoogeveen werkt aan het Uitvoeringsplan De Groene Draad voor een duurzamere gemeente. Daarbij is de afgelopen jaren vooral gefocust op het opwekken van elektriciteit met behulp van zonnepanelen.

Momenteel werkt de gemeente aan beleid om het mogelijk te maken ook energie uit wind op te wekken. Het gaat hierbij om windturbines die voornamelijk in de energievoorziening van het eigen bedrijf of buurt kunnen voorzien. De afmetingen van deze turbines passen volgens Hoogeveen goed in het landschap.


Bestemmingsplan

Midden-Drenthe heeft inmiddels een aanpassing van het bestemmingsplan buitengebied in procedure gebracht voor plaatsing van beide voorzieningen. Er wordt zowel gekeken naar particuliere percelen als naar bedrijventerreinen.

Vijf andere Drentse gemeenten hebben inmiddels hun regels aangepast op de plaatsing van kleine windmolens. Het gaat om Coevorden, Tynaarlo, De Wolden, Noordenveld en Aa en Hunze.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 6°
  20 %
Meer weer