Chinese+vraag+naar+zuivelproducten+houdt+aan
Nieuws
© Agriteam China via Twitter

Chinese vraag naar zuivelproducten houdt aan

Ondanks de coronacrisis blijft de Chinese zuivelmarkt groeien. Dat zegt Directeur Li Shengli van het Sino Dutch Dairy Development Centre (SDDDC).

Zeven Nederlandse zuivelbedrijven hebben in Shijazhuang deelgenomen aan de China Dairy Exhibition 2020. Deze vond plaats van 11 tot en met 13 oktober. Parallel daaraan hield de Nederlandse Ambassade in Peking het Sino-Dutch Dairy-seminar waaraan verscheidene Chinese zuivelfunctionarissen deelnamen.

De grootste zuivelimporteur ter wereld, China, gaat de komende tijd nog meer zuivelproducten importeren. Dit blijkt uit een recent rapport van het Chinese ministerie van landbouw.


• Lees ook: Coronacrisis treft Europese melkveesector

De Nederlandse landbouwadviseur Wouter Verhey woonde samen met de Chinese landbouwfunctionaris Mengyao Pan de grote zuivelexpositie in Shijiazhuang bij. De zeven toonaangevende Nederlandse zuivelbedrijven gaven in het Nederlandse paviljoen een presentatie over hun ervaring en expertise in de moderne melkveehouderij.

Voor een volle zaal hield Verhey een toespraak waarin hij het belang van grensoverschrijdende samenwerking en kringlooplandbouw benadrukte. Directeur Li Shengli van het SDDDC sprak over de invloed van covid-19 op de zuivelsector.

Shengli merkte op dat de zuivelsector in China nog steeds groeit, ondanks de pandemie. Zo heeft de Chinese zuivelgigant Yili onlangs Royal Friesland Campina verdreven van de vijfde plaats op de wereld zuivelranglijst.


Beperkte aanwezigheid

Het Nederlands Paviljoen en het seminar werden volgens een Nederlandse bron over het algemeen zeer goed bezocht en bijgewoond. Ondanks de beperkte aanwezigheid van niet-Chinese bezoekers vanwege de coronareisbeperkingen, waren er nog volop netwerkmogelijkheden tijdens de driedaagse beurs.

De International Dairy Expo & Summit China is een prominent jaarlijks evenement in de internationale zuivelindustrie. Elk jaar bezoeken tienduizenden professionals, inkopers van zuivelbedrijven, koeienfokkerijen, academische instellingen en overheidsfunctionarissen deze beurs. Dit jaar waren dat er aanzienlijk minder.Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer