Bomech+komt+met+compacte+sleepvoetbemester
Nieuws
© Bomech

Bomech komt met compacte sleepvoetbemester

Bomech komt met een compacte en eenvoudig uitwisselbare Trac-Pack-sleepvoetbemester. Deze mestverdeler is speciaal ontwikkeld voor zelfrijdende mesttanks. De transportbreedte blijft onder de 3 meter.

De Trac-Pack is beschikbaar in vier modellen met werkbreedtes van 12, 15, 18 en 21 meter. Door de compacte bouwwijze en een zwaartepunt dat kort bij de zelfrijder ligt, is de Trac-Pack aan elk voertuig met een hefinrichting te monteren.

De uitdaging bij mestzelfrijders is om werktuigen met grote werkbreedtes aan te kunnen bouwen. Het zijdelings van de tank inklappen binnen de wettelijk toegelaten maximale breedte is vaak niet mogelijk, omdat de mesttanks over het algemeen te kort en breed zijn. Dan wordt de wettelijk toegelaten transportbreedte overschreden.Voor een veilig en legitiem wegtransport rest alleen de mogelijkheid om de bemester volledig achter de zelfrijder in te klappen. Ondanks de grote werkbreedtes heeft de Trac-Pack daardoor een transportbreedte van slechts 2,99 meter.


Uitwisselen met andere werktuigen

Er wordt vaak meerdere keren per jaar gewisseld tussen de sleepvoetbemester en bijvoorbeeld een bouwlandbemester of schijveneg. Omdat de Trac-Pack eenvoudig aan de drie-, vier- of vijfpunts hefinrichting van een zelfrijder wordt gekoppeld, is het uitwisselen met andere werktuigen volgens Bomech ongecompliceerd en relatief snel te realiseren.

De al beschikbare Bomech-sleepvoettechniek voor mestzelfrijders blijft in het leverprogramma. De Trac-Pack is dus een aanvulling op het gebied van techniek voor zelfrijders.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer