Telers ontvangen vernieuwde enquête gewasbescherming

Een aantal telers krijgt in november een enquête over gewasbeschermingsmiddelen. Het verzoek is om de nieuwe, gebruiksvriendelijke vragenlijst over één gewas in te vullen.

Telers+ontvangen+vernieuwde+enqu%C3%AAte+gewasbescherming
© Han Reindsen

Eens in de vier jaar publiceert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) cijfers over gewasbeschermingsmiddelen in de land- en tuinbouw. Deze cijfers helpen de landbouwsector, onderzoekers en de overheid om inzicht te krijgen in het middelengebruik. CBS heeft, mede in overleg met landbouworganisaties, op allerlei gebieden verbeteringen aangebracht, waardoor de telers minder worden belast.

De enquête gewasbeschermingsmiddelen is een statistische verplichting vanuit Eurostat, het statistiekbureau van Europa. Europa en Nederland hebben doelen gesteld om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen duurzamer te maken. Deze gegevens zijn een instrument om de voortgang van die doelen te meten. Telers die in de steekproef vallen, ontvangen de aanschrijfbrief voor de enquête in november.


Belasting verminderen

'Het invullen van de enquête gewasbeschermingsmiddelen is best een klus voor de teler', vertelt CBS-onderzoeker Rob Vijftigschild. 'Na de enquête van vier jaar geleden hebben we onderzocht wat we konden verbeteren. Deze keer vragen wij bijvoorbeeld om het aan het eind van het seizoen in te vullen en niet gedurende het seizoen. Dat is één van de manieren waarop we proberen de belasting voor de teler te verminderen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer