Creatieve+boeren+gezocht+voor+emissiearm+mest+uitrijden
Nieuws
© Twan Wiermans

Creatieve boeren gezocht voor emissiearm mest uitrijden

De werkgroep 'Reductie ammoniakemissie bij mesttoediening' is op zoek naar nieuwe aanwendingstechnieken van mest. Daarom zoekt de werkgroep creatieve boeren, machinebouwers, loonwerkers of andere slimme techneuten die willen meedenken.

De werkgroep is een onafhankelijke groep experts die in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een onderzoeks- en testprogramma gaan opzetten. Ze zoeken naar innovatieve ideeën om vloeibare of vaste mest op een nieuwe of verbeterde manier emissiearm toe te dienen.

Binnen dit programma is ruimte om mee te denken, proeven uit te voeren en om voor kansrijke ontwikkelingen emissiemetingen uit te voeren. Nieuwe aanwendingstechnieken kunnen onderdeel zijn van een nieuwe mestketen van stal, opslag en aanwending.


Versnellen

Door deze samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en onderzoek kan de innovatie en implementatie van nieuwe aanwendingstechnieken worden versneld, waarvan zowel het bedrijfsleven als het milieu profiteert.

Mensen met ideeën kunnen voor 7 oktober reageren door hun telefoonnummer en e-mailadres te sturen naar innovatieammoniakreductie@gmail.com.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer