Onzekerheid+troef+door+snelle+nertsenstop
Nieuws
© Michiel Elands

Onzekerheid troef door snelle nertsenstop

Nu alle nertsenbedrijven uiterlijk 21 maart 2021 gesloten moeten zijn, staan veel nertsenhouders onder grote tijdsdruk. LTO roept overheden op om met de ondernemers mee te denken en om snel duidelijkheid te scheppen.

Volgens voorzitter Martijn Pijnenburg van LTO-vakgroep Edelpelsdierhouderij is de onzekerheid bij nertsenhouders groot.

'De ondernemers hadden er rekening mee gehouden om nog drie jaar naar een nieuwe toekomst toe te kunnen werken. Dat moet nu per direct. Herbestemmingstrajecten kunnen bijvoorbeeld heel lang duren. Daar hebben we in dit geval een flexibele overheid bij nodig. Snelheid is geboden.'


Stoppersregeling

Veel is onduidelijk. 'We hebben nog veel vragen over de stoppersregeling, hoe die eruit gaat zien', zegt Pijnenburg. 'Uiteraard heeft niet elke ondernemer hetzelfde nodig. Sommige ondernemers zullen stoppen. Anderen hebben al een andere agrarische tak in het bedrijf en zullen dat willen uitbreiden. Ook zitten er bedrijven tussen die willen omschakelen. Dat kan zowel agrarisch als niet-agrarisch zijn.'


Komende week gaat de vakgroep waarschijnlijk in overleg met het ministerie van LNV. Pijnenburg: 'Hopelijk krijgen we daar de antwoorden op onze vele vragen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer