Partijen eisen duidelijkheid extern salderen Friesland

CDA en ChristenUnie willen van provincie Fryslân horen hoe zei extern salderen met veehouderijen invult. Dat blijkt uit Statenvragen aan het provinciebestuur.

Partijen+eisen+duidelijkheid+extern+salderen+Friesland
© Persbureau Noordoost

ChristenUnie-Statenlid Wiebo de Vries is ontevreden dat provincie Fryslân hierover niets laat weten, terwijl ze al wel enige tijd in gesprek is met alle betrokken sectoren om te komen tot een oplossing voor het stikstofprobleem.

'Het is opmerkelijk dat het college begin september geen nieuws te melden had over het extern salderen, terwijl ander provincies hierover zorgvuldige afspraken hebben gemaakt met het Rijk', stelt De Vries.


Specifieke afspraken gemaakt

Ook CDA-Statenlid Anne Schelhaas is verrast. 'Wij willen waarborgen hebben, zodat aankopen, zoals onlangs door provincie Brabant, hier niet kunnen gebeuren.' De fracties willen weten welke specifieke afspraken provincies hebben gemaakt met het Rijk om zeker te stellen dat er stikstofruimte vrij komt om de natuur te herstellen.


Een risico van extern salderen kan zijn dat er economische activiteit verdwijnt uit het Noorden, verwachten de partijen. Dat willen ze voorkomen, geven ze in Statenvragen aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer