Belgen+eten+voornamelijk+vlees+uit+eigen+land
Nieuws
© Varkens Archief

Belgen eten voornamelijk vlees uit eigen land

Meer dan 90 procent van het vlees dat de Belgische supermarkten verkopen, is van eigen bodem. Dat blijkt uit de cijfers van de Belgische handelsfederatie Comeos.

Volgens Comeos zijn de Belgische supermarkten de beste promotoren voor verse producten van Belgische boeren. Meer dan 97 procent van het varkensvlees dat ze verkopen, komt van Belgische boeren. Ook 93 procent van het rundvlees en 90 procent van het kalfsvlees komt van Belgische producenten. Dat schrijft het Vlaams Infocentrum Land- en Tuinbouw, Vilt.be.

'Het is een win-winsituatie voor iedereen', zegt CEO Dominique Michel van Comeos. 'Consumenten zijn steeds vaker op zoek naar lokale kwaliteitsvolle producten en onze supermarkten werken steeds nauwer samen met lokale producenten om dat aanbod uit te breiden.'


Zuivel, groenen en fruit

Ook bij de andere voedingsproducten staat volgens Comeos de Belgische boer centraal. Voor melk gaat het om 85 procent Belgisch, voor eieren is dat 80 procent. Van alle verse groenten die de klanten terugvinden in de supermarkten, is 70 procent van Belgische bodem. Bij fruit is een aanzienlijk aanbod afkomstig uit het buitenland, maar appels en peren (86 procent) zijn dan weer voornamelijk van Belgische boeren.Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  50 %
Meer weer