Reintjes+Systems+plaatst+eerste+kratten%2Duitvouwmachine
Nieuws
© Reintjes Systems

Reintjes Systems plaatst eerste kratten-uitvouwmachine

Reintjes Systems uit Leunen heeft de eerste automatische kratten-uitvouwmachine bij een groenteteler geplaatst.

Reintjes Systems is een Limburgse start-up onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling en productie van assemblage-, bewerkings-, en verwerkingsmachines. In 2019 kwam eigenaar Joost Reintjes op het idee om een automatische kratten uitvouwmachine te ontwikkelen.

De automatische kratten uitvouwmachine zou de arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing moeten worden voor het openvouwen van uiteenlopende soorten klapkratten. Dit met als doel dat producten als groenten, fruit, bloemen en zaden, maar ook non-foodproducten met een hoger tempo kunnen worden verwerkt. Daardoor zouden deze verser en sneller op de markt verschijnen.


Maatwerkmachine

Nog voordat de automatische kratten-uitvouwmachine officieel op de markt was geïntroduceerd, bereikte Reintjes Systems een kleine maand geleden een schriftelijk akkoord met Tielen Groenten over de ontwikkeling en realisatie van een maatwerkmachine. Die bestaat uit een ontstapelaar, automatisch kratten uitvouwsysteem, automatisch(e) stapelaar, invoersysteem, uitvoersysteem en depalletiseer-module.

Een kleine maand na het akkoord tussen beide partijen installeerde Reintjes Systems de eerste kratten-uitvouwmachine. De machine wordt nu op locatie verder geïntegreerd in het productieproces, zodat het bedrijf zijn groenten sneller en beter kan verwerken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer