Evers+Duodisc+combibemester+voor+graan+en+gras
Nieuws
© Evers

Evers Duodisc combibemester voor graan en gras

De Evers Duodisc is ontwikkeld om mest in granen en op grasland uit te rijden. De machine combineert een hoge capaciteit met een grote werkbreedte.

Deze bemester is een doorontwikkeling van de Evers Tribus combibemester. Het grote voordeel van de Duodisc is dat de bemester een hoge uitbrengcapaciteit combineert met een grote werkbreedte (tot 18 meter) en eveneens op 9 meter is te gebruiken.

De machine is voorzien van massieve bolle schijven met een doorsnede van 41,5 centimeter. Door de wat spitsere vorm en de grootte hebben deze schijven relatief weinig weerstand. Ze rollen/lopen onder alle omstandigheden. De schijven zijn leverbaar met een onderlinge afstand van 18,75 of 25 centimeter.


Bodemvolgend

Het frame is robuust gebouwd en heeft standaard een V-instelling, waarmee het keren op de kopakker eenvoudig is. Door de verschillende draaipunten past het frame zich aan de omstandigheden van de bodem aan. Verder is de machine optimaal bodemvolgend.

De onderhoudsvrije elementen zijn opgehangen in onderhoudsvrije rubbers. Optioneel is de bemester uit te rusten met opklapbare tanden om de mest op stoppelland optimaal mee af te dekken. In opgeklapte toestand kunnen de tanden aan de machine blijven zitten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer