Corona+geeft+piek+bij+Werkgeverslijn
Nieuws
© Vion

Corona geeft piek bij Werkgeverslijn

De uitbraak van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat de Werkgeverslijn vaker werd geraadpleegd. De website van de Werkgeverslijn werd in het tweede kwartaal in totaal 159.164 keer bezocht. Dat betekende een toename van 228 procent ten opzichte van het tweede kwartaal in 2019.

Ook het aantal vragen dat via de telefoon of per mail werd gesteld, nam toe ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal registraties bedroeg 1.397, dit was een toename van 69 procent. De meeste vragen hadden betrekking op de coronamaatregelen, op ruime afstand gevolgd door meer gebruikelijke vragen over beloning, feestdagen, toeslagen en arbeidscontracten.

De sectoren open teelten en glastuinbouw stelden de meeste vragen. Dat is niet verwonderlijk, aangezien ondernemers in deze sectoren juist de meeste preventiemaatregelen moesten nemen, stelt de Werkgeverslijn.

Naast de informatie op de website en de nieuwsbrieven voor leden, verzorgde de Werkgeverslijn ook webinars om ondernemers te informeren over de coronamaatregelen op de werkvloer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer