Varkens+weer+verruilen+voor+studieboeken
Nieuws
© Maartje van Berkel

Varkens weer verruilen voor studieboeken

De vakantieperiode en het gevarieerde werk bij de varkens zitten er bijna op voor Jan Rovers uit het Limburgse Evertsoord. Volgende week duikt hij weer in zijn studieboeken. 'Maar al mijn vrije uurtjes zien ze me hier weer verschijnen. Er is altijd wat te doen en het is te leuk.'

Rovers (19) jaar studeert bedrijfskunde en agribusiness aan de HAS Hogeschool in Venlo. Twee jaar geleden verruilde hij zijn bijbaantje in de tuinbouw voor het werken met varkens bij de Van Asten Group. 'Ik wilde meer uren maken en zocht iets dat helemaal bij mij paste. Via via kwam ik in contact met deze werkgever en het klikte meteen.'

Meteen kon Rovers in de kraamstallen aan de slag in Panningen met 1.500 zeugen inclusief biggen en 6.000 vleesvarkens. Daarna kwamen het controleren van de dragende zeugen en het verzorgen van de gespeende biggen erbij. Ook is hij niet te beroerd om vroeg uit de veren te komen om vleesvarkens mee te helpen laden.


Ontwikkeld tot allrounder

'Ik heb me hier kunnen ontwikkelen tot een allrounder op het gebied van dieren verzorgen en het werken met techniek', zegt Rovers. 'Bovendien stimuleert het om in een gemotiveerd team te werken met overwegend Nederlandse collega's.'

In zijn vakantie maakte Rovers met veel plezier volle werkweken. 'Aan een week vakantie met vrienden heb ik genoeg. Ik wil werken en dat blijf ik graag bij de varkens doen. Alle vrij uurtjes die ik heb, kan ik hier terecht. Keimooi toch?'

Weer

 • Maandag
  15° / 4°
  30 %
 • Dinsdag
  16° / 3°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
Meer weer