Tropische temperaturen drukken boteraanbod

Door het warme weer wordt veel melkvet gebruikt voor de productie van room. Mede hierdoor is er minder boter op de markt en blijft de notering bij weinig vraag stabiel.

Tropische+temperaturen+drukken+boteraanbod
© Pixabay

De marktprijs voor room ligt daarom hoog, meldt ZuivelNL in een marktbericht. Dat komt ook omdat het aanbod van melkvet in de zomer lager is dan in de winter. De vraag naar boter is overigens laag. In combinatie met het lage aanbod is de botermarkt volgens ZuivelNL momenteel stabiel, met een gelijkblijvende notering tot gevolg. Begin juli was er nog een behoorlijke prijsstijging.

De notering van magermelkpoeder daalde vanaf eind juli tot medio augustus, waarna deze in de tweede helft van augustus stabiliseerde. Magermelkpoeder uit de Verenigde Staten is nog steeds goedkoper dan het Europese product.

Dat prijsverschil wordt vergroot door de voor Europa ongunstige koersverhouding tussen de dollar en de euro. Dat maakt de afzet naar diverse exportbestemmingen lastig of onmogelijk. De notering van volmelkpoeder bleef in de maanden juli en augustus vrijwel gelijk. Europees vol poeder is met het huidige prijsniveau niet interessant voor kopers op de wereldmarkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer