Boerenerven verfraaien Mastenbroek

De opgeknapte boerenerven in polder Mastenbroek vormen een mooi visitekaartje voor de eigenaren zelf en voor de omgeving. Tot die conclusie komen Landschap Overijssel, Monumentenwacht en Het Oversticht, meldt RTV Oost.

Boerenerven+verfraaien+Mastenbroek
© Wikipedia

Bijna dertig erfeigenaren uit gemeente Zwartewaterland deden mee aan project Streekeigen Huis en Erf IJsseldelta. Dat project moest leiden tot verfraaiing en herstel van erven op het platteland.

Hoewel het accent lag op het rivierenlandschap binnen het Nationaal Landschap IJsseldelta, deden vooral erven in de polder Mastenbroek mee. Die oudste polder van Nederland is bekend vanwege de geometrische verkaveling en bebouwing op terpen.

Enthousiasme

Projectleider Charles Obdeijn van Streekeigen Huis en Erf IJsseldelta laat weten dat er veel enthousiasme is in de regio voor het project. 'Met 63 deelnemers in het Nationaal Landschap IJsseldelta is het prachtig werk dat we hebben verstouwd met elkaar.'

Zonder de initiatieven van de erfeigenaren zou het project volgens hem niet zover zijn gekomen. 'Zij hebben tenslotte zelf de helft van de investeringen voor hun rekening genomen.'

Streekeigen Huis en Erf IJsseldelta

Project Streekeigen Huis en Erf IJsseldelta is een samenwerking tussen de gemeenten in het Nationaal Landschap IJsseldelta, Zwartewaterland, Kampen en Zwolle met Landschap Overijssel, de Monumentenwacht en Het Oversticht.

Subsidies worden geleverd door de gemeenten, het Nationaal Landschap IJsseldelta, provincie Overijssel en de Europese Unie.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer