Boerenprotest+bij+EU%2Doverleg+landbouwministers
Nieuws
© Twan Wiermans

Boerenprotest bij EU-overleg landbouwministers

Europese boeren protesteren aanstaande zondag en maandag tegen de aangekondigde boer-tot-bordstrategie van de Europese Commissie. De actie vindt plaats in het Duitse Koblenz. In die stad vergaderen dan de Europese landbouwministers.

De actie wordt georganiseerd door de European Milk Board. Vanuit Nederland wordt deze ondersteund door onder meer de Dutch Dairymen Board (DDB). Tijdens de actie zullen onder meer kostendekkende prijzen en effectieve crisisinstrumenten worden geëist.


'Naast alle problemen die we als boeren in Nederland ervaren, heeft ook Brussel plannen met de boeren in deze Europese farm-to-forkstrategie, waar we niet gerust op zijn', aldus de DDB.


Kentekenplicht

Boeren die naar Koblenz afreizen, moeten rekening houden met de kentekenplicht die daar geldt voor trekkers. Ook is het vanwege het coronavirus verplicht in Duitsland om op veel plaatsen een mondkapje te dragen. Het advies luidt dan ook om tijdens de actie de coronaregels te respecteren.

De EU-landbouwministers komen in Koblenz samen voor een informele landbouwraad. De boer-tot-bordstrategie staat daar niet op de agenda. Wel wordt er gesproken over een gezamenlijk EU-beleid op dierenwelzijn en het versterken van de voedselketen.

Weer

 • Zaterdag
  4° / 0°
  60 %
 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
Meer weer