Positieve+reacties+op+trekkeractie+Trotse+Jonge+Boeren
Nieuws
© Twan van der Heijden

Positieve reacties op trekkeractie Trotse Jonge Boeren

De trekkeractie van Trotse Jonge Boeren heeft deze week veel positieve reacties en ongeveer duizend nieuwe volgers op Facebook opgeleverd. 'We zijn heel tevreden', zegt voorzitter Corrie van Leerzem.

In Maarheeze hadden maandag zo'n 175 jonge boeren hun trekkers opgesteld in het logo van Trotse Jonge Boeren (#TJB). Bij het vallen van de avond gingen de lampen van alle trekkers aan, vergelijkbaar met eerdere acties in Noord-Holland en Friesland.

Beelden van de actie zijn op sociale media zeker 1.500 keer gedeeld. Mede als reactie op de voermaatregel werd het Brabantse initiatief in krap drie dagen op touw gezet.
Maatschappelijke en politieke druk

De jonge boeren vragen aandacht voor de maatschappelijke en politieke druk die ze ervaren. 'Door de steeds veranderende wet- en regelgeving voelen jongeren zich in een hoek gedreven en vragen ze zich af of ze het ouderlijk bedrijf wel over kunnen nemen', weet Van Leerzem. 'Terwijl ze juist het liefst in Nederland voedsel willen produceren.'

Trotse Jonge Boeren is een aantal jaren terug geïnitieerd door het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt. 'Sinds een paar maanden zijn we een zelfstandige stichting. En de komende maanden zullen we doorgaan om jonge boeren en tuinders een podium te geven', kondigt Van Leerzem aan. 'We voelen ons daarbij gesteund door heel veel burgers.'Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer