NVWA+past+boetes+per+september+aan
Nieuws
© Dirk Hol

NVWA past boetes per september aan

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) past het interventiebeleid per 1 september aan. Daardoor zullen sommige overtredingen zwaarder worden bestraft, maar sommige andere overtredingen juist lichter.

Dat laat de toezichthouder weten. Het interventiebeleid voor dierenwelzijn, diergeneesmiddelen en identificatie en registratie van dieren (I&R) is herzien. Overtredingen voor de I&R-regelgeving worden voortaan vooral bestuurlijk afgedaan. Daardoor kunnen boetes fors hoger uitpakken.

Voor dierenwelzijn wordt een aantal lichte administratieve overtredingen minder zwaar aangerekend. Verder blijven overtredingen van de regels voor dierenwelzijn, diergeneesmiddelen en I&R voortaan drie jaar staan. Nieuwe overtredingen in deze periode worden zwaarder bestraft omdat deze worden gezien als herhaalde overtredingen. Ook kunnen voortaan vijf overtredingen per inspectie bestuurlijk worden beboet; nu is er nog sprake van stapeling van maximaal drie overtredingen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer