Zelfvoorzienend boeren moet kijkcijferkanon worden

Omroep KRO-NCRV lanceert komend voorjaar de nieuwe realityserie Nieuwe Boeren, waarin zelfvoorzienend geboerd zal worden door twaalf onbekende 'wensboeren'.

Zelfvoorzienend+boeren+moet+kijkcijferkanon+worden
© Kester Scholten

Het tv-programma wordt opgenomen op en rondom een verbouwde boerderij in Twente. De presentatie is in handen van Anita Witzier, die eerder tekende voor onder meer de quizzen Hints en Tien voor Taal. Ook presenteerde ze jarenlang Memories.

Het format van de nieuwe boerenserie lijkt op het eerdere realityprogramma Utopia, waarin de deelnemers een samenleving moesten starten met weinig middelen. De twaalf nieuwe en onbekende 'wensboeren' moeten het eveneens zien te rooien zonder stromend water of elektriciteit.


Autarkisch

De boeren in spe gaan een maand lang 'terug naar de basis en weg van alle hectiek'. De deelnemers halen hun water uit een put en op de boerderij en beogen zonder moderne gemakken bijna autarkisch te overleven in Twente.

KRO-NCRV werkt voor het programma samen met Museumboerderij Wendezoele in Ambt Delden. De opnames gaan in september van start. De omroep hoopt met de realityserie over boeren een nieuwe hit in huis te halen na het kijkcijferkanon Boer zoekt vrouw waar presentatrice Yvon Jaspers jaar op jaar mee weet te scoren.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 5°
  20 %
Meer weer