Studentes bijpraten over internationaal zakendoen

Zo'n achthonderd studenten hebben donderdag PotatoEurope in Emmeloord bezocht. Voor hen was speciaal een inhoudelijke programma in elkaar gezet.

Studentes+bijpraten+over+internationaal+zakendoen
© Agrico

De beursorganisatie van PotatoEurope had in samenwerking met enkele mbo- en hbo-opleidingen een aantrekkelijk programma samengesteld voor de studenten. Dit gebeurde onder meer op aandringen van het aardappelbedrijfsleven. Primair doel was laten zien hoe aantrekkelijk de sector is en welke perspectieven er zijn voor uitdagende studies en uiteindelijk mooie banen.

Op hun route langs enkele standhouders kwam een groep mbo-studentes van een secretaresseopleiding terecht in de tent van Agrico op het terrein van PotatoEurope. Daar praatte exportmanager Jeffrey Dijk hen bij over de praktische zaken die betrekking hebben op het internationaal zakendoen.

Visums aanvragen

'Wij exporteren onze producten naar 85 landen over de hele wereld en hebben dus veel ervaring met verre zakenreizen. Ik heb hun wat anekdotes verteld en het een en ander uitgelegd over het boeken van tickets en het aanvragen van visums', vertelt Dijk.

De jonge studentes hadden volgens Dijk veel te vragen en waren zeer geïnteresseerd. 'Voor hun opleiding heb ik hen vooral aangeraden om veel energie te steken in vreemde talen. Vooral een goede beheersing van de Franse taal is voor ons vrij belangrijk.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer