FarmTrade%3A+beter+boeren+met+breder+afzetnetwerk
Nieuws
© Farmtrade

FarmTrade: beter boeren met breder afzetnetwerk

Boeren maken nog te weinig werk van hun netwerk. Dit zit hen ook in de weg bij de afzet van hun producten. 'Agrariërs smachten op dit vlak naar meer eigen zeggenschap', betoogt oprichter Bart Keizers van de agrarische handelsapp FarmTrade.

'Er wordt van bovenaf van alles en nog wat over boeren besloten, zowel politiek als bedrijfsmatig', stelt Keizers. Qua afzet zijn agrarisch ondernemers vaak eveneens aangewezen op een aantal vaste kanalen. 'En dat beperkt hen, bewust of onbewust.'

De 27-jarige Keizers ziet de boerenprotesten, net als veel van zijn generatiegenoten, als ultieme uiting van deze onvrede. 'Maar ook veel ouderen zien het zo', benadrukt hij.


Naast zijn werk als agrarisch huurgrondbemiddelaar, ontwikkelde de ondernemer eind vorig jaar mede hierom de gratis handelsapp. Voor onder meer handel in aardappelen, foerage, mest, werktuigen en trekkers. 'We mikken heel bewust niet op een marktplaats, maar willen een contactplatform zijn.'

Zo'n 1.700 bedrijven zijn inmiddels actief op de app, waarmee de oprichter vooral producthandel hoopt te stimuleren. 'Voor machines bestaat al van alles. Het gaat ons om de verbinding van boer tot boer, handelaar en verwerker. Als de kracht maar van onderop komt.'

Om het netwerken in de sector te stimuleren, zijn recent nieuwe functies ingebouwd. Zoals 'mijn regio'. Bedrijfspagina's waarmee elke onderneming zich kan presenteren, zitten in de pijplijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer