Veel+laatste+pootgoedhandel+op+FarmTrade
Nieuws
© Farmtrade

Veel laatste pootgoedhandel op FarmTrade

De agrarische handelsapp FarmTrade verwacht deze maand het duizendste bedrijf te mogen verwelkomen. Boeren en handelaren delen massaal restpartijen pootgoed die overblijven binnen het netwerk.

Oprichter en bedenker Bart Keizers van de agrarische handelsapp merkt dat het druk is. 'Omdat het pootseizoen volop bezig is, zijn er soms restpartijen over. Die bieden boeren graag aan.' Het platform, dat begin dit jaar startte, maakt een snelle groei door. 'We verwachten nog deze maand het duizendste bedrijf toe te voegen', zegt Keizers. Naast aardappelhandel is er op FarmTrade volop handel in foerage, mest, werktuigen, trekkers en zaaizaden.

Mark van Sijll en Jacobine van der Knijff van Sijll Trade in Zeewolde zijn al een tijd actief op de app en hebben zaken gedaan in uien en aardappelen. Ze verhandelen zowel producten van mindere kwaliteit, als uien met fusarium, dan wel schot, aardappelen voor de vlokken en peen met mankementen.

'En daarnaast producten van goede kwaliteit die worden verhandeld en verpakt', zegt Van Sijll. 'Het mooie van een platformfunctie is dat het vraag en aanbod bij elkaar brengt en agrariërs snel kunnen handelen.' De ondernemer heeft zelf uien ingekocht en vanuit Noord-Brabant 300 ton Markies aardappelen die bestemd zijn voor de vlokken.


Miniknollen

Geersing Potato Specialist in Emmeloord is een handelshuis dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van aardappelrassen en de verkoop van pootgoed. Jan-Eric Geersing: 'Met de rassen Divaa en Cammeo heb ik handel kunnen doen. Ook heb ik nog wat miniknollen kunnen verkopen. Op de app is nu inderdaad te zien dat er veel restpartijen pootgoed op komen te staan en worden gevraagd.'


Het bedrijf Agrideals van Roel van Campen in Ens gebruikt het platform voor de in- en verkoop van gebruikte landbouwmachines: 'Ik had een Schouten-sorteermachine en een Demco-sorteerlijn geplaatst.' Beide machines zijn verkocht.


Positief

Van Campen is positief over het gebruik van handelsapps in het algemeen omdat een boer niet met de eerste de beste koper akkoord hoeft te gaan. Hij heeft nog twee machines geplaatst: 'Een Steketee-schoffel en onze korstenbreker.'

FarmTrade is kosteloos te downloaden in de appstore voor iPhone en Google Play Store voor Android.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer