Drents Overijsselse Delta zet rem op onttrekken slootwater

Waterschap Drents Overijsselse (WDO) Delta kan niet meer ieder verzoek tot het onttrekken van slootwater honoreren. Door de sterk toegenomen watervraag van agrarische bedrijven zit het waterschap op diverse locaties tegen de maximale aanvoercapaciteit aan.

Drents+Overijsselse+Delta+zet+rem+op+onttrekken+slootwater
© Waterschap Drents Overijsselse Delta

Vanwege de aanhoudende droogte en de hoge temperaturen ontvangt het waterschap steeds meer meldingen en verzoeken van agrarisch ondernemers voor het gebruik van slootwater. Waar dit wel of (tijdelijk) niet mogelijk is, verschilt sterk per regio. WDO Delta heeft West-Overijssel en Zuidwest-Drenthe als werkgebied.

Het waterschap zegt de onttrekkingen van oppervlaktewater zo goed mogelijk te beheren. Afstemming hierover vindt plaats nadat de agrariër zich heeft gemeld en overleg volgt met de lokale peilbeheerder. 'We doen er alles aan om de waterpeilen op voldoende niveau te krijgen en te houden. Hier zit echter wel een grens aan', zegt woordvoerder Herald van Gerner.


Onttrekkingsstop

Her en der wordt in het gebied aan agrarisch ondernemers gevraagd (tijdelijk) te stoppen met beregening met slootwater, de onttrekkingsstop. Op die manier krijgt het waterschap de tijd om de waterpeilen weer op voldoende niveau te krijgen. Tot nu toe wordt hier goed gehoor aan gegeven, waardoor er nog geen onttrekkingsverboden zijn ingesteld, aldus Van Gerner.

Op plekken waar de doorstroming van water stagneert door begroeiing maait het waterschap extra. Verder worden continu duikers en krooshekken schoongehouden.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer