Politie pakt dieven van gps-apparatuur trekkers

De politie heeft naar nu blijkt vorige week twee mannen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van gps-apparatuur van trekkers. Het gaat om mannen van 23 en 24 jaar oud met de Litouwse nationaliteit.

Politie+pakt+dieven+van+gps%2Dapparatuur+trekkers
© John Deere

De arrestatie van de mannen vond plaats in Arnhem is woensdag bekendgemaakt. De verdachten zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.


Bij een controle van de auto van de mannen In de vroege ochtend van woensdag 19 februari trof de politie in Arnhem verboden inbrekerswerktuigen aan. In het daarop volgend onderzoek door regionale eenheid Oost-Nederland en de Landelijke Eenheid bleek al snel dat de mannen in de nacht van zondag 16 op maandag 17 februari betrokken waren bij de diefstal van vijf gps-systemen van trekkers bij een bedrijf in Varsseveld.


Nog niet teruggevonden.

De verdachten werden aan de hand van camerabeelden van het bedrijf herkend. De schade bij die diefstal bedroeg ruim 50.000 euro. Van de gestolen gps-apparatuur is er nog geeneen teruggevonden.

Volgens de politie hebben de verdachten op de avond van dinsdag 18 februari toegslagen in de kop van Noord-Holland. Ook de betrokkenheid bij diefstallen in Noord-Brabant wordt onderzocht. In die regio is eveneens aangifte van diefstal van gps-apparatuur gedaan.

Vanaf april 2019 ontving de politie meer dan 150 aangiften van diefstal van gps-apparatuur uit trekkers door het hele land. Een gps-systeem kost ongeveer 20.000 euro. De totale schade loopt al in de miljoenen


Cooördinatie van opsporing

De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid coördineert de landelijke opsporing van de daders, laat de politie weten. De politie roept boeren en iedereen die iets gezien heeft of andere informatie heeft over de mogelijke daders, dit met de politie te delen via 0900-8844.

Daarnaast vraagt de politie de boeren vooral om maatregelen te nemen om diefstal van de gps-apparatuur te voorkomen. Een slot op de schuur is niet voldoende. Demonteer de apparatuur van het voertuig en berg het op, zo luidt het advies.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer