Cumela: 'Gps-dieven slaan weer toe'

Gps-dieven hebben opnieuw toegeslagen. Drie ondernemers in Noord-Brabant werden in de derde week van februari slachtoffer van diefstal. Daarmee telt brancheorganisatie Cumela dit jaar alweer vijf diefstallen.

Cumela%3A+%27Gps%2Ddieven+slaan+weer+toe%27
© John Deere

Onder de gedupeerden bevonden zich twee Cumela-ondernemers en een boer. Bij een Cumela-ondernemer zijn zowel de antenne als het bedieningsscherm ontvreemd. Het bedieningspaneel van de werktuigen is ook meegenomen. Het levert hem een geschatte financiële schadepost op van 20.000 euro.

Zo'n schadepost is tekenend voor dit soort diefstallen. Maar naast de financiële schade, wordt ook het gevoel van veiligheid vaak aangetast.


Het beste advies tot nog toe was om de antennes van trekkers af te halen als ze niet gebruikt worden. Maar ook daar blijken praktisch gezien haken en ogen aan te zitten. Daarom doet Cumela nu de oproep om goede tips en adviezen te delen.

'Andere ondernemer helpen'

'Hoe zorg jij ervoor dat dieven geen kans krijgen?', vraagt Gerwin Otten, specialist gps-diefstallen. 'Al zijn het maar kleine dingetjes om het ze moeilijk te maken. Het kan een andere ondernemer helpen.'

Wat ondernemers vooral moeten doen als ze erachter komen dat ze zijn bestolen, is blijven aandringen dat de politie ter plaatse de aangifte komt opnemen. Ter plaatse aangifte doen is nodig om ook sporenonderzoek te laten plaatsvinden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer