RFH: sierteelthandel moet ook aan milieuregistratie

Ook handelaren van bloemen en planten moeten zich committeren aan milieucertificeringseisen. Dat vindt de ledenraad van bloemenveiling Royal FloraHolland (RFH).

RFH%3A+sierteelthandel+moet+ook+aan+milieuregistratie
© FloraHolland

Duurzaamheid in de keten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, stelt de ledenraad die eind vorige week in een extra vergadering bijeenkwam. Die gezamenlijke verantwoordelijkheid van de keten is belangrijk voor het draagvlak onder de telers, aldus de ledenraad van FloraHolland.


Handhaving verplichte milieuregistratie

De ledenraad kan zich vinden in de grote lijnen van de denkrichting voor handhaving van de verplichte milieuregistratie per 1 januari 2021. Vanaf die datum moeten telers die via de bloemenveiling handelen, aan deze registratie doen.

FloraHolland heeft voor alle leden en niet-leden die op de veiling bloemen en planten aanvoeren, milieuregistratie en -certificering verplicht gesteld. De veiling voert dit stapsgewijs in. Eerst komt de digitale milieuregistratie voor het einde van 2020 en daarna moeten alle aanvoerders voor eind 2021 een milieucertificaat hebben.


Het handhavingsvoorstel voor de milieuregistratie van de ledenraad komt er in het kort op neer dat na meerdere waarschuwingen heffingen worden opgelegd. Het voorstel van de ledenraad is om de heffing even hoog te maken als de kosten van de milieuregistratie en -certificering. Uiteindelijk kan het niet naleven van de verplichting leiden tot het tijdelijk niet meer kunnen verkopen via de bloemenveiling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer