Brabantse+PVV+wil+gelijke+datum+stalaanpassingen
Nieuws
© DIRK HOL

Brabantse PVV wil gelijke datum stalaanpassingen

De Noord-Brabantse Partij voor de Vrijheid (PVV) wil voor alle veehouders dezelfde deadline voor stalaanpassingen. Dat blijkt uit Statenvragen van de partij aan het provinciebestuur.

Volgens de PPV valt het niet uit te leggen dat Limburgse en Gelderse boeren hun stallen later mogen aanpassen dan Brabantse boeren. Voor de Brabanders geldt een deadline van 1 januari 2024. 'Voor alle boeren in Nederland moet een gelijk speelveld zijn', reageert de partij op de wijziging in de Interim omgevingsverordening.

De PVV vraagt zich af waarom specifiek is gekozen voor de datum van 1 januari 2024.


De partij verzoekt de provincie Noord-Brabant voorwaarden te scheppen voor een gezonde agrarische sector. 'Dat betekent onder andere minder belemmerende regels en een eenvoudiger vergunningensysteem met het oog op de volksgezondheid.'

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  60 %
 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer