LTO: 'Begrip voor acties, maar denk om draagvlak'

'Het is logisch dat er wordt gestreden tegen dit beleid en deze voermaatregel. Dus wij begrijpen de acties tegen dit beleid', geeft bestuurder Dirk Bruins van LTO Nederland aan in de studio van Nieuwe Oogst TV.

Uit onderzoek van Nieuwe Oogst en de NOS blijkt dat een ruime meerderheid van de boeren en tuinders achter de demonstraties staat. 'Ik heb zelfs weleens gezegd dat ik er maar zo een keer tussen kan staan. De frustratie bij boeren is erg hoog, maar houd je hoofd koel', zegt Bruins, die naast bestuurslid van LTO Nederland en voorzitter van LTO Noord melkveehouder in het Drentse Dwingeloo is.

'Je mag je frustratie best uiten en dat mag ook stevig, maar zorg ervoor dat het publiek achter je blijft staan.' Een blokkade van supermarkten of snelwegen vindt Bruins niet verstandig.

Klik op de video voor het hele interview met Dirk Bruins.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer