Trekkerverkoop in vijf maanden bijna een vijfde minder

In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn in Nederland 985 trekkers verkocht. Dat is zo'n 18 procent minder dan in de eerste vijf maanden van vorig jaar. Toen ging het om 1.209 verkochte trekkers, blijkt uit Fedecom-cijfers.

Trekkerverkoop+in+vijf+maanden+bijna+een+vijfde+minder
© John Deere

De leden van deze brancheorganisatie registreren maandelijks de verkochte aantallen trekkers in Nederland. In mei dit jaar zijn 149 trekkers verkocht. Vorig jaar ging het in dezelfde maand om 217 trekkers.

Op grond van mededingingswetgeving mag Fedecom pas na twaalf maanden de aantallen trekkers per merk vrijgeven. Uit die cijfers blijkt dat John Deere in de eerste vijf maanden van vorig jaar met 354 stuks de meeste trekkers verkocht. De top 3 bestaat verder uit Fendt (232) en New Holland (186).

Op afstand volgen Massey Ferguson (134), Case IH (98), Deutz-Fahr (98), Valtra (85) en Claas (80). De overige merken zitten onder de twintig verkochte trekkers in de eerste vijf maanden van 2019.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer