Trekkerverkoop+in+maart+flink+hoger+dan+vorig+jaar
Nieuws
© Massey Ferguson

Trekkerverkoop in maart flink hoger dan vorig jaar

Er zijn maart dit jaar 324 trekkers verkocht, aanmerkelijk meer dan de 254 stuks in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Fedecom.

De leden van deze brancheorganisatie registreren maandelijks de verkochte aantallen trekkers in Nederland. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn in Nederland 618 trekkers verkocht, ruim 9 procent minder dan in de eerste drie maanden van vorig jaar. Toen ging het om 675 verkochte trekkers.

Op grond van mededingingswetgeving mag Fedecom pas na twaalf maanden de aantallen trekkers per merk vrijgeven. Uit die cijfers blijkt dat Fendt in 2019 een goede start heeft gemaakt. In het eerste kwartaal van 2019 zijn 144 Fendt-trekkers verkocht.

Op enige afstand volgen John Deere (114), New Holland (103) en Massey Ferguson (93). Daarna volgen Claas (60), Valtra (51), Case IH (46) en Deutz-Fahr (44). De overige merken zitten onder tien verkochte trekkers in de eerste drie maanden van 2019.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer