Trekkerverkoop maakt slechte start in 2020

In de eerste twee maanden van dit jaar zijn in Nederland 294 trekkers verkocht, bijna een derde minder dan in de eerste twee maanden van vorig jaar. Toen ging het om 421 verkochte trekkers.

Trekkerverkoop+maakt+slechte+start+in+2020
© Fendt

Dit blijkt uit cijfers van Fedecom. De leden van deze brancheorganisatie registreren maandelijks de verkochte aantallen trekkers in Nederland. In februari zijn 181 trekkers verkocht. Vorig jaar ging het in dezelfde maand om 199 trekkers.

Op grond van mededingingswetgeving mag Fedecom pas na twaalf maanden de aantallen trekkers per merk vrijgeven. Uit die cijfers blijkt dat Fendt in 2019 een goede start heeft gemaakt. In de eerste twee maanden van 2019 zijn 99 Fendt-trekkers verkocht.

Andere merken

Op afstand volgen Massey Ferguson (68), New Holland (53), Valtra (51), John Deere (47), Claas (39), Deutz-Fahr (28) en Case IH (25). De overige merken zitten onder vijf stuks verkochte trekkers in de eerste twee maanden van 2019.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer