Suiker Unie wordt Cosun Beet Company

Cosun Beet Company is de nieuwe naam van Suiker Unie. Dat is donderdagmiddag bekendgemaakt door algemeen directeur Paul Mesters. 'Deze bedrijfsnaam sluit naadloos aan bij onze nieuwe strategie waarin de suikerbiet centraal staat.'

'Met de nieuwe naam focust Cosun Beet Company op de circulaire economie met het gewas suikerbiet in de hoofdrol', legt Mesters uit. 'De suikerbiet is de bron voor innovatieve en circulaire oplossingen. Dit gewas biedt fantastische mogelijkheden voor relevante maatschappelijke uitdagingen waar we nu voor staan.'

Directe aanleiding voor een nieuwe bedrijfsnaam is de nieuwe strategie en ambitie, verklaart de algemeen directeur. 'Wij willen de groenste, innovatiefste en succesvolste bietenverwerker zijn. In onze strategie staan duurzaamheid, innovatie en oog voor de wereld om ons heen centraal.'


Inspiratiebron

Volgens Mesters vormen suikerbieten daarbij een inspiratiebron voor hoogwaardige oplossingen. ‘Elke dag halen wij, samen met zo’n 9.000 telers het beste uit de biet. Denk aan duurzaam geproduceerde suiker in voeding, maar ook diervoeding, eiwit uit bietenblad, groene energie, biobased huishoudartikelen, inhoudsstoffen voor cosmetica en zelfs desinfecterende alcohol voor handgels. Vandaar kiezen we voor ‘Bright Beet Solutions’, als pay-off.’

Cosun Beet Company speelt met de nieuwe strategie in op veranderende consumentenbehoeften, nieuwe marktkansen en op de antwoorden die nodig zijn voor de wereld van morgen, verklaart Mesters. ‘Kijkend naar de groeiende wereldbevolking en de afnemende bronnen, zijn nieuwe circulaire oplossingen nodig.’


Volledig circulair

Als voorbeelden noemt hij het winnen uit van eiwitten uit bietenblad en de nieuwe biobased producten die helpen voorkomen dat microplastics het milieu verder vervuilen. ‘Wij kennen geen afvalstromen en dus is de suikerbiet volledig circulair’, stelt Mesters.

Cosun Beet Company heeft samen met moederbedrijf Cosun en de bietentelers een nieuwe strategie ontwikkeld: Plants Powering People. Mesters: ‘Wij sluiten hier met onze nieuwe visie vanuit Cosun Beet Company naadloos op aan en geloven in synergie en samenwerking met de andere bedrijven in de holding, te weten Aviko, Duynie, SVZ, en Sensus.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer