Suiker+Unie+gaat+toch+geen+aardappelen+drogen
Nieuws
© DLV Advies

Suiker Unie gaat toch geen aardappelen drogen

Vanwege de onzekerheid van een constante aanvoer gaat Suiker Unie toch geen aardappelen drogen in de fabriek in Vierverlaten.

Voor een efficiënt droogproces van aardappelen bij de suikerfabriek van Suiker Unie is een constante aanvoer noodzakelijk. Vanwege allerlei ontwikkelingen lijkt het erop dat de beschikbaarheid voor aardappelen om te drogen voor het gebruik als veevoer of huisdiervoer toch te beperkt is. Dit meldt Suiker Unie onder meer bij RTV Noord.


De kleinere aanvoer van overtollige aardappelen komt volgens Suiker Unie onder meer doordat telers hun contractvolume toch langer vasthouden. Deze aardappelen komen bij nader inzien niet of nauwelijks in aanmerking voor de compensatieregeling van de overheid.


Vraag trekt aan

Verder lijkt de vraag naar goede fritesaardappelen weer aan te trekken. Dat is enerzijds het gevolg van versoepeling van de coronamaatregelen voor de horeca en attractieparken. Daarnaast zorgt de droogte ervoor dat de opbrengstverwachtingen voor dit jaar naar beneden worden bijgesteld. Aardappelen van de oude oogst zijn daardoor wellicht langer nodig dan aanvankelijk gedacht.

Wel had Suiker Unie het drogen van de aardappelen in de pulpdroger technisch al mogelijk gemaakt. De suikerfabrikant zou hiermee binnen de landbouwcoöperatie Cosun een bijdrage leveren aan het wegwerken van een overschot van ongeveer 1 miljoen ton aardappelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
Meer weer