Recordomzet+voor+Belgische+groenteveiling
Nieuws
© the greenery

Recordomzet voor Belgische groenteveiling

De REO Veiling in Roeselare boekte in 2019 een recordomzet van meer dan 208 miljoen euro.

Meest verkochte groente op de Belgische veiling is tomaat met een omzet van 49 miljoen euro. Prei en aardbei komen respectievelijk op plaats twee en drie van de groenten met de meeste omzet, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws op zijn website.

De omzet van 208 miljoen euro voor de REO Veiling is 23 miljoen euro meer dan vorig jaar. Van alle groenten die via de veiling worden verhandeld is de helft bestemd voor afnemers in eigen land. Wat de export betreft is Frankrijk de belangrijkste bestemming, gevolgd door Duitsland en daarna Nederland, Spanje, Portugal en Oost-Europese landen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 6°
  50 %
Meer weer