LivingLab moet natuurinclusief boeren in Overijssel stimuleren

Het LivingLab Natuurinclusieve Landbouw Overijssel start in het najaar in Overijssel. Dit project moet de groei van natuurinclusieve landbouw stimuleren. Het is het eerste project waarin partijen uit zowel landbouw, natuur als onderwijs hun krachten bundelen. De aftrap bestaat uit een aantal kennissessies voor en door boeren.

LivingLab+moet+natuurinclusief+boeren+in+Overijssel+stimuleren
© Langs De Melkweg

In het LivingLab wordt gezocht naar andere, nieuwe manieren van werken. 'Vernieuwingen waarbij de productie van gezond en veilig voedsel in balans is met de zorg voor landschap, biodiversiteit en vruchtbare bodems en waarmee voor boeren ook een goede boterham te verdienen valt', aldus de organisatie.

'Daarbij wordt duidelijk dat natuurinclusief vele smaken kent en dat boeren kiezen voor wat het best bij hun bedrijf past. Het LivingLab pioniert, faciliteert het delen van kennis en ervaring, verbindt projecten en partijen en zoekt naar oplossingen voor knelpunten. Tientallen projecten, ideeën en vragen zijn al bij het LivingLab binnengekomen.'


Praktische kennis

De kennissessies in het najaar hebben als thema 'Minder gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest: hoe pak je dat aan?'. De nadruk ligt daarbij op praktische kennis en ervaringen van boeren en voorbeelden en demonstraties op locatie.

Het lab is een breedgedragen initiatief vanuit samenwerkingsverband Rijp & Groen. Betrokken organisaties zijn LTO Noord regio Oost, Landschap Overijssel, Ulebelt, Voedselbosbouw, Collectief Noord West Overijssel Agrarisch Natuurbeheer, IJssellandschap, Overijssel Particulier Grondbezit, Boer en Natuur, Natuur en Milieu Overijssel, Natuurmonumenten, Collectief Midden Overijssel Agrarisch Natuurbeheer, provincie Overijssel, De Waard Eetbaar Landschap, Aeres Hogeschool Dronten en Staatsbosbeheer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
 • Woensdag
  22° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  20° / 15°
  20 %
Meer weer