Land van Ons koopt eerste perceel

De burgercoöperatie Land van Ons heeft aangekondigd haar eerste percelen aan te kopen. Het gaat om ruim 8 hectare bij Hooghalen in Drenthe.

Land+van+Ons+koopt+eerste+perceel
© Han Reindsen

Land van Ons heeft als doel landbouwgrond te kopen om die vervolgens beschikbaar te stellen voor natuurinclusieve landbouw. De organisatie ziet deze landbouwgebieden als basis voor een nieuwe ecologische hoofdstructuur, maar dan voor cultuurgrond. Op die manier wil Land van Ons een bijdrage leveren aan verbetering van de biodiversiteit.


De organisatie meldt overeenstemming te hebben over de aankoop van Holtesch bij Hooghalen. Dat gebied meet in totaal 13 hectare en Land van Ons hoopt de overige stukken ook te verwerven. Daarnaast heeft de organisatie vergaande plannen om ook percelen in het Zuid-Hollandse veenweidegebied en bij Deventer te kopen. In beide gevallen is overeenstemming met de verkopende partij. Land van Ons telt nu 2.100 leden. Die brachten het kapitaal bij elkaar om deze percelen aan te schaffen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer