Garantieprijs FrieslandCampina gaat weer naar beneden

FrieslandCampina verlaagt de garantieprijs voor januari 2020 met 0,66 euro per 100 kilo ten opzichte van december. De biologische melkprijs gaat daarentegen 2,76 euro omhoog.

Garantieprijs+FrieslandCampina+gaat+weer+naar+beneden
© Twan Wiermans

Vorige maand betaalde het zuivelconcern nog 36,41 euro per 100 kilo. Aangezien er vorige maand een correctie was van +0,56 euro is de werkelijke daling 0,10 euro.

Dit is de som van de geactualiseerde berekening van de garantieprijssystematiek en de impact van de standaardgehaltes van in totaal -0,16 euro en de verwachte stijging van de boerderijmelkprijzen van de referentiebedrijven van +0,06 euro.

Bioprijs

De FrieslandCampina biologische garantieprijs stijgt daarentegen met 2,76 euro ten opzichte van de biologische garantieprijs van vorige maand. Toen werd 45,74 euro per 100 kilo betaald. Aangezien er vorige maand een correctie was van -2,01 euro is de werkelijke stijging 0,75 euro.

Dit is de som van de geactualiseerde berekening van de garantieprijssystematiek en de impact van de standaardgehaltes van in totaal +0,51 euro en de verwachte stijging van de biologische boerderijmelkprijzen van de referentiebedrijven van +0,24 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer