WUR investeert in kunstmatige intelligentie

Wageningen University & Research (WUR) investeert de komende vijf jaar in data sciences en kunstmatige intelligentie. WUR trekt daarvoor drie extra hoogleraren, zes deeltijd-experts en een onderzoekscoördinator aan.

WUR+investeert+in+kunstmatige+intelligentie
© Wageningen University en Research

Kunstmatige intelligentie of artificiële intelligentie reageert op data of impulsen uit de omgeving. Op basis daarvan kunnen de systemen zelfstandig beslissingen nemen. Het gaat bij kunstmatige intelligentie dus niet om de rekenkracht, maar om de mogelijkheid (zelfstandig) te leren en beslissingen te nemen.

In totaal geeft de universiteit de komende vijf jaar 800.000 euro per jaar extra uit aan onderzoek op het gebied van kunstmatige intelligentie, meldt WUR op de nieuwswebsite Resource. Dat bedrag komt bovenop de genoemde investeringen in het strategisch plan van WUR.


Toenemende invloed

De digitale technologie, nieuwe software en algoritmen hebben toenemende invloed op het Wageningse onderzoekdomein op het gebied van voeding, natuur, landbouw, klimaat, gezondheid en economie. Daarom moet WUR naar eigen zeggen investeren in kunstmatige intelligentie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer