WUR+investeert+in+kunstmatige+intelligentie
Nieuws
© Wageningen University en Research

WUR investeert in kunstmatige intelligentie

Wageningen University & Research (WUR) investeert de komende vijf jaar in data sciences en kunstmatige intelligentie. WUR trekt daarvoor drie extra hoogleraren, zes deeltijd-experts en een onderzoekscoördinator aan.

Kunstmatige intelligentie of artificiële intelligentie reageert op data of impulsen uit de omgeving. Op basis daarvan kunnen de systemen zelfstandig beslissingen nemen. Het gaat bij kunstmatige intelligentie dus niet om de rekenkracht, maar om de mogelijkheid (zelfstandig) te leren en beslissingen te nemen.

In totaal geeft de universiteit de komende vijf jaar 800.000 euro per jaar extra uit aan onderzoek op het gebied van kunstmatige intelligentie, meldt WUR op de nieuwswebsite Resource. Dat bedrag komt bovenop de genoemde investeringen in het strategisch plan van WUR.


Toenemende invloed

De digitale technologie, nieuwe software en algoritmen hebben toenemende invloed op het Wageningse onderzoekdomein op het gebied van voeding, natuur, landbouw, klimaat, gezondheid en economie. Daarom moet WUR naar eigen zeggen investeren in kunstmatige intelligentie.

Weer

 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  40 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer