Criteria maatlatstallen worden geactualiseerd

Stichting Milieukeur (SMK) wil de criteria voor de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV)-stallen dit jaar herzien. Verbeterpunten op het huidige certificatieschema zijn welkom.

Criteria+maatlatstallen+worden+geactualiseerd
© Langs De Melkweg

Dat meldt het SMK op haar website. Alle diercategorieën van de Maatlat Duurzame Veehouderij worden in deze herziening meegenomen: Daarbij gaat het niet alleen om melkvee, pluimvee en varkens, maar ook om vleesvee, vleeskalveren, melkgeiten en konijnen. Verbeterpunten kunnen met goede onderbouwing middels een formulier tot vrijdag 10 juli worden ingestuurd.

Alle inbreng word behandeld door het College van Deskundigen MDV. Dat besluit ook welke verbeterpunten worden meegenomen in de herziening. De herzieningsconcepten worden dit najaar besproken in een openbare hoorzitting waarna de nieuwe criteria eind dit jaar worden vastgesteld en gepubliceerd.


Bijna zesduizend stallen

Een MDV-stal is een veestal met een lagere milieubelasting, met maatregelen voor diergezondheid en dierenwelzijn en draagt daardoor bij aan verduurzaming van de veehouderij. Een MDV-stal voldoet aan strenge duurzaamheidseisen op diverse thema's. Inmiddels zijn er 5.755 MDV-stallen gebouwd, op dit moment zijn er 325 nog in aanbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer