Miljoen gratis bomen voor heggen en hagen op platteland

Vier organisaties willen met de campagne MeerBomenNu deze winter minimaal een miljoen bomen weggeven. Iedereen kan aanspraak maken op het gratis plantgoed, maar de bedoeling is dat de meeste bomen en struiken het Nederlandse platteland gaan opfleuren in de vorm van heggen en hagen rondom boerenakkers en erven.

Miljoen+gratis+bomen+voor+heggen+en+hagen+op+platteland
© Peter Smit

Volgens Stichting Nationale Boomfeestdag, Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda produceert de natuur jaarlijks een overdaad aan zaailingen. Veel natuurbeheerders halen overtallige zaailingen weg als ze niet gewenst zijn en versnipperen deze.


'Wanneer de zaailingen onder deskundige ecologische begeleiding met vrijwilligers worden verzameld en elders geplant, kunnen met weinig middelen een geweldige natuuruitbreiding genereren en tegelijkertijd CO2 opslaan', aldus de vier organisaties.


Waterhuishouding

De organisaties vinden dat de ecologische crisis 'een urgente, grootschalige en gezamenlijk uitgevoerde actie vereist'. Bomen planten is volgens hen de oplossing om klimaatverandering te vertragen en de biodiversiteit te herstellen. Daarnaast geven bomen verkoeling, vormen ze een thuis voor vele diersoorten en zorgen ze voor een betere waterhuishouding. Via www.meerbomen.nu kunnen belangstellenden zich opgeven om te helpen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer